Műszaki leírások

És nézzük most, hogyan is tevődik össze egy ilyen BÁCSHÁZ színvonalú, minőségű családi ház kivitelezése:


 

ALAPOZÁS:

Vasbeton sávalap alapozás készül C12-24/k minőségű betonból 50 cm szélességben, min. 80 cm mélységben. Az alapozás  felső síkjára min. 10 cm-es szerelőbeton kerül egysoros,  15/15 cm-Æ5mm betonacél háló elhelyezésével.

SZIGETELÉS:

A padlóban 1 rtg. VILLAS 4mm-es bitumenes szig. készül talajnedvesség  ellen. Fürdőszoba padlón és falon 2,10 m magasságban MUREXIN folyékony fólia üzemi víz elleni szigetelés készítendő negatív sarkokon hajlaterősítő szalagba ágyazva.

BETONOZÁS:

Aljzatbeton 6 cm vastag C10-16/KK minőségű betonból készül, a burkolatok alatt léccel lehúzva.

LÁBAZAT:

5 cm zárcellás hőszigetelés, üvegszövet háló erősítésű alapvakolat és műgyantás lábazati vakolat a megrendelő által választott színben.

KÜLSŐ TEHERHORDÓ FALAK:

Az épület külső falazata POROTHERM N+F 30-as, falazóblokk, hőszigetelő falazó habarccsal.

A fal külső oldalán 10 cm EPS hőszigetelő tábla kerül rögzítésre dűbeles és ragasztott kivitelben, ragasztott üvegszövet hálóval és BAUMIT nemesvakolattal.

FÖDÉMSZERKEZET:

A földszint felett fa gerendás födém készül alsó gipszkarton borítással, köztes ásványgyapot hőszigeteléssel. A fa gerendák 15×20 cm keresztmetszettel készülnek, 60 cm-ként.

FEDÉLSZÉK:

A tetőtéri rész felett hagyományos faanyagú fedélszerkezet készül. A fedélszék köztes megtámasztását és merevségét a tetőtérben készülő talp-,  ill. taréjszelemen, és a közbenső középszelelem és székállás biztosítja. Szarufák 7,5/15 cm keresztmetszettel, taréj-, közép-, és talpszelemen 15/15 cm mérettel készülnek.

Minden faszerkezet láng-, rovar- és gombamentesítővel kezelve.

A padlás megközelítése hőszigetelt padlásfeljáró ajtón keresztül történik.

KOSZORÚK:

5 cm Heratekta hőszigeteléssel B60.50 acélból, C16 minőségű betonból készülnek.

ÁTHÍDALOK, GERENDÁK:

Porotherm elemmagas áthidalók

VÁLASZFALAK:

Porotherm 10 cm-es válaszfallapokból falazva. 2,8-as acélhuzal merevítéssel, H10 habarcsba ágyazva.

KÉMÉNY:

A kandalló kémény MONTEL típusú,  16 cm belső átmérőjű kémény.

HŐSZIGETELÉS:

A födémgerendák között 20 cm +  a gerendák felső síkján további 10 cm  vastag ásványgyapot hőszigetelés készül. A  földszint padlójában 10  cm-es AUSTROTHERM AT-N 100 jelű lépésálló hőszigetelés kerül elhelyezésre.

TETŐHÉJALÁS:

BRAMAC DUNA tetőcserép barna színben.

NYILÁSZÁRÓK:

Az új homlokzati nyílászárók műanyagból készülnek fehér színben, hatkamrás profilból,  U=1,0 W/m2K kétrétegű, argongázzal töltött  üvegezéssel. Roto NT E5 vasalattal.  Bejárati ajtó 7 ponton záródó biztonsági ajtó. Belső ajtók utólagosan szerelhető kivitelben, MDF  lappal kerülnek beépítésre.

BÁDOGOZÁS:

Lefolyócsatorna és ereszcsatorna szinterezett alumínium kivitelben készül.

BURKOLATOK:

A lapburkolatokat megrendelő biztosítja.  Hidegburkolatok ragasztása MUREXIN Flexibilis ragasztóval történik, MUREXIN típusú fugázással.

BELSŐ FELÜLETKÉPZÉS:

Gipszes gletteléssel, majd három réteg diszperziós festéssel készül.

KÖNYÖKLŐK:

Belül gyalult deszkából, kívül csiszolt mészkőből.

ÉPÜLETGÉPÉSZET:

Vízellátás: A vezetékes vízellátás kiépítését az ajánlat tartalmazza. A vízórát megrendelőnek kell telekhatáron biztosítani.

Szennyvíz: A szennyvíz kivezetése Ø 125 KG- PVC cső csatornán át történik. A szennyvíz az utcai hálózatra csatlakoztatva lesz elvezetve. Telken belüli közműbekötéseket az ajánlat tartalmazza.

Fűtés: Az épület az A+ energetikai kategóriát éri el. Az épület fűtését kondenzációs gázkazánnal biztosítjuk. A hőleadás minden helyiségben padlófűtés útján történik. Tartalék fűtésként a nappaliban elhelyezett szilárd tüzelésű kandalló szolgál.

Elektromos energia:

Szellőzés: természetes úton biztosított.

EGYÉB ELVÉGZENDŐ ÉPÍTÉSI MUNKÁK:
Pince, garázs, medence, kerítés, út és járdaburkolatokat számos esetben építettünk megrendelőink megelégedésére. Kérje egyedi árajánlatunkat ezen épületszerkezetek kivitelezésére is!

Megjegyzés:
A fenti műszaki leírás elsősorban tájékoztató jellegű, azt a célt szolgálja, hogy leendő Ügyfeleink megismerjék a cégünk által ajánlott kivitelezési ár magas műszaki szinvonalú hátterét, építési technológiáit és anyagokat. Ettől eltérő igények vagy pl. más tervező által készített tervek esetén cégünk egyedi ajánlatot készít.
Felmerülő igény esetén emelt szerkezetkész-fűtéskész műszaki készültségre is kidolgozzuk ajánlatunkat.

TÁJÉKOZTATÓ JELLEGŰ ÁTFUTÁSI IDŐK:

70-100 m2-es családi ház esetén: 3-4 hónap
100-150 m2-es családi ház esetén: 4-5 hónap
150-300 m2-es családi ház esetén: 5-8 hónap

ÁRAINK:

A feltüntetett rendkívül kedvezményes kulcsrakész kiviteli szintű árunk, azaz …………… Ft + 27 % ÁFA (bruttó ………….. Ft) erre az évre vonatkozik és visszavonásig érvényes.
Ajánlatunk nem minősül nyílt ajánlatnak, az a műszaki tartalom és a megrendelő további vagy egyedi igényeitől függően változhat.
Cégünk minden körülmények között igyekszik ügyfelei számára a lehető legkedvezőbb ár/műszaki tartalmat biztosítani a MESTERHÁZ MINŐSÉGI kivitelzési szint megtartása mellett.

Kulcsrakész kivitelezés

Mi vállaljuk azt, hogy egy átlagos sík építési telekre 5 hónap alatt kulcsrakészen felépítjük álmai téglaházát, méghozzá úgy, hogy Önnek a kisújját sem kell mozdítania.

Típustervek

Az Ön igényeihez igazodó lakóház kiválasztása számos kérdést vet fel, feladatunk, hogy ezekre precíz és gyors választ adjunk.

Meglévő épületek felújítása

A lakásfelújítás, házépítés területén vállalunk részfeladatokat is, legyen az burkolás, festés, gipszkartonozás, villany-, víz,- gáz és központifűtés szerelés és egyéb gépészeti felújítások.

Alternatív energia

A Bács Ház Kft. lehetőséget nyújt a lakosság számára, hogy lakóépületeik felújításával, modernizálásával hozzájáruljanak az ország klímavédelmi céljaihoz, egyszersmind csökkentsék energia fogyasztásukat és a belőle eredő kiadásaikat.